Sëmundjet që zhvillohen më tepër nga pagjumësia

Pagjumësia është një fenomen që shkakton një sërë sëmundjesh.

Për të pasur një organizëm sa më të shëndetshëm dhe larg sëmundjeve është e rëndësishme që ju të krijoni një regjim të rregullt gjumi.

Disa nga sëmundjet më të shpeshta që shkaktohen nga pagjumësia janë; diabeti, infarkti, plakja e lëkurës dhe shfaqja e rrudhave. Gjumi është mënyra më e mirë për të rigjeneruar lëkurën dhe qetësia është ajo që i bën muskujt të pushojnë, për t’u ngritur plot energji në mëngjes.

Tashmë e dimë se pagjumësia shkaktohet nga stresi, ankthi si dhe nga keq ushqyerja. Pasojat që na lë janë të shumta si ulja e përqendrimit, probleme me memorien dhe më tej rrezikun e një infarkti, diabetin, rritja e presionit të gjakut, plakjen e lëkurës tuaj si dhe shfaqjen e rrudhave