Ushqimet që reduktojnë kancerin

 

Dieta e bazuar në fruta, perime dhe peshk redukton rrezikun e kancerit me 43 për qind. Një studim i publikuar në revistën JAMA, në Universitetin Loma Linda në USA, se mos konsumimi i mishit zvogëlon rrezikun e zhvillimit të sëmundjes.

Studimi është kryer me mbi 77.659 pjesëmarrës, të cilët janë monitoruar për një periudhë prej pesë vjetësh, nga 2002 – 2007.

Analizat treguan se në krahasim me të tjerët vullnetarët që konsumonin sipas dietës vegjetariane iu ul rreziku për zhvillimin e kancerit, si dhe në veçanti zhvillimi i rrezikut të zorrës së trashë.

Përfundimi i këtij studimi theksoi se personat të cilët konsumonin rregullisht mish, si dhe produktet e qumështit dhe vezët, kanë një shans më të madh për zhvillimin e kancerit.