Ndryshon ora, tani do të flemë një orë më shumë

Deri në muajin mars kjo, kur ndodh edhe ajo që quhet si “ora verore”, e cila përkon me ndryshimin e akrepave 60 minuta para, duke bërë kështu që të zgjohemi më herët me ardhjen e stinës së ngrohtë e duke shfrytëzuar kështu në maksimum energjinë diellore.

Kujtojmë se zhvendosja e akrepave me 60 minuta para ose pas, nisi të aplikohej masivisht në vendet e Europës në vitin 1974, pas krizës së parë të naftës, kur disa vende vendosen të çojnë përpara orën në mënyrë që të shfrytezonin më shumë dritën e diellit dhe të konsumonin më pak energji elektrike.