Konsumimi i makaronave të ftohta mund të shkaktojë diabet

Kjo është për shkak se niseshtja normale përbëhet nga zinxhirët e lidhur të molekulave të sheqerit glukozës që janë thyer poshtë në molekula të vetme të sheqerit jashtëzakonisht të lehtë në zorrë, dhe pastaj të absorbohen shpejt. Nëse ky sheqer nuk është djegur më përpara, atëherë ajo është kthyer në yndyrë.

Problemi tjetër me këtë rritje të papritur në sheqerit në gjak është se ai shkakton një “gozhdë” në nivelin tuaj të insulinës.

Kjo gozhdë në vetvete është ndoshta e keqe për ju, edhe nëse ju nuk jeni mbipeshë, si gjatë shumë viteve trupi mund të bëhet më pak i ndjeshëm ndaj insulinës, kështu që punon më keq.

“Gozhda”  mund të shkaktojë një rënie të sheqerit në gjak, dhe kjo gjendje shkakton “uri” dhe ju duket sikur nuk keni ngrënë asgjë. Këto pastaj janë”kalori boshe”, të cilat kanë pak vlerë ushqyese dhe ju nuk ndiheni të ngopur.

Për këtë makaronat, dhe ushqimet me niseshte kanë rrezikshmëri në organizëm pasi mund të shkaktojnë një lloj diabeti që me kalimin e kohës mund të keqësohet.