Al-Kaida kërkon lirimin e amerikanit që ISIS kërcënon se do ta ekzekutojë

“Doktori që më mirëpriti në spitalin e qytetit Deir Ezzour dhe kreu operacionin me sukses ishte Peter”, ka shkruar një komandant lokal me emrin Omar Aqidi.

Anëtarë rivalë të AL-Nusra dhe ISIS kanë dhënë afatin për ekzekutimin e tij të mërkurën e kaluar.

Të dyja këto janë klasifikuar si organizata terroriste dhe luftojnë për të marrë qeverisjen në Siri dhe Irak.

26 vjeçari nga Indiana në SHBA, po punonte për një organizatë humanitare në Siri kur u kap nga ISIS në tetorin e vitit 2013.

Kassig, e kishte emrin Peter Kassing por e ndryshoi atë kur u konvertua në islam.

Në fillim të këtij muaji ISIS njoftoi se do ta ekzekutojë atë në videon e ekzekutimit të britanikut Alan Henning.